Mat

Sommarsöndagarna serveras Delikateslunch klockan 13.00-15.00 från den 10. juni  till den 12. augusti. Priset är 26 € för vuxna och 10 € för barn < 12 år.                                För grupper  och övernattande gäster  serveras mat också övriga tider.

Varppis kök tillreder delikata rätter och använder främst lokala råvaror och recept. Varppis egna lingonlimpa är i sig en orsak att besöka Varppi, likaså de knapriga abborfiléerna eller den möra ekologiska lammsteken. Grönsakerna, sylten och saften produceras av en företagare på holmen bredvid och svampen plockas i närskogen. På sommaren kommer örterna och jorärtskockan från det egna grösakslandet.


Bröllopsmat på Varppi.

Som förrätt rekommenderar vi svampsoppan eller fiskdelikatesstallriken. Som huvudrätt till exempel stekta gösfiléer eller den saftiga och möra fårsteken. Som efterrätt passar havtornskräm med vispgrädde och till kaffet glass eller den Sagolika tårtan.


Varppis fiskdelikatesstallrik.

Vi skräddarsyr menyer för familjefester tillsammans med kunden. Vi kan också ordna program till festen.


Varppis Sagolika tårta.