Equity 100 – vuotispäivä sunnuntaina 29.10.2017

Aselaiva Equityn muistopäivä sunnuntaina 29.10.2017 klo 13.00 Vesterössä

Equity – monument in Vesterö

Sata vuotta on kulunut siitä kun aselaiva Equity höyrysi Itämerellä tuoden merkittävää  aselastia Dantzigista Suomeen Vesterön saareen. Laivan kapteenina toimi Gustav Petzold Saksan laivastosta ja luotsina Karl Rönholm Raippaluodosta. Laivan mukana tuli myös kahdeksan jääkäriä suomalaisesta jääkäripataljoonasta. He astuivat täällä maihin liittyäkseen kouluttajina Suomen vapautusarmeijaan. Suomi julistautui itsenäiseksi 6.12.1917 ja saattoi  käydyn Vapaussodan jälkeen 16.5.1918 vahvistaa venäläisten sotajoukkojen tulleen maasta poistetuiksi.

Ole tervetullut osallistumaan merkkipäivän ohjelmaan.

Platsen där Equity – vapen landsattes

Seppele Equity-kivellä

 

Aselaiva Equity näyttely Exhibition

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *